Author Topic: Use of Macro in metric designer  (Read 4653 times)

Offline cognos_metric

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Nov 2010
  • Posts: 6
  • Forum Citizenship: +0/-0
Use of Macro in metric designer
« on: 27 Nov 2010 11:40:20 am »
whenever the data updates every month,we need to execute each extract.I was thinking of macro which dynamically make the execution of extracts every month.Does anyone has idea of using macro in metric designer?
or could you please suggest me any possible solution for the same?

Offline Erik

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Aug 2005
  • Posts: 15
  • Forum Citizenship: +2/-0
Re: Use of Macro in metric designer
« Reply #1 on: 30 Nov 2010 08:55:40 am »
You can publish the extract tasks from Metric Designer to Cognos Connection and then schedule them just like you can schedule reports, events etc. You can bundle you extracts into jobs and have them run in a particular order. Once they have all run and the data has been moved into the staging tables, you then need to run the "Transfer from Staging to metric store" which can also be a part of your job.

Offline cognos_metric

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Nov 2010
  • Posts: 6
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Use of Macro in metric designer
« Reply #2 on: 01 Dec 2010 09:33:22 am »
I am new to metric studio....so please tell me in some detail how can I publish the extract tasks from Metric Designer to Cognos Connection ?.....does it mean to use publish to content store or anything else?

I would be highly grateful for your help..............
« Last Edit: 01 Dec 2010 10:07:03 am by cognos_metric »

Offline cognos_metric

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Nov 2010
  • Posts: 6
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Use of Macro in metric designer
« Reply #3 on: 10 Mar 2011 10:36:32 am »
I am new to metric studio....so please tell me in some detail how can I publish the extract tasks from Metric Designer to Cognos Connection ?.....does it mean to use publish to content store or anything else?

I would be highly grateful for your help..............


To reduce the task of executing extract  whenever data comes,can any one suggest the way to automate this task?
Please reply if u can provide any answer to this.


 



       
Twittear