Author Topic: Tabs in cognos workspace-Is it possible to create tabs witi subtabs in workspace  (Read 6151 times)

Offline samiar784@gmail.com

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Nov 2012
  • Posts: 22
  • Forum Citizenship: +0/-0
Hi cognoise!!
         I am pretty new to cognos workspace and need to create a dashboard using workspace. I have different tabs. Within each tab, I need to create 2 or 3 subtabs. When the user clicks on the sub-tab, he goes to a particular report. I would like to know if its possible to create sub-tabs within a tab in cognos workspace.

Thanks & regards,
Sameena
« Last Edit: 13 Jan 2015 10:53:43 am by samiar784@gmail.com »

Offline cognos810

  • Community Leader
  • *****
  • Join Date: Aug 2014
  • Posts: 246
  • Forum Citizenship: +18/-0
Hello Sameena,
There is no "direct" way of achieving what you want. BUT, you can use the "Web Page" widget available in the Toolbox section of the workspace and display your pre-created workspaces.
Example:
Create Workspace SUB-A with 3 tabs(Bottom)
Create Worksapce SUB-B with 2 tabs (Bottom)
Get the URL for each workspace after clicking on "Share Workspace" menu item. Make sure if you have unchecked "Content Pane" from each.

Create a Master workspace and add two tabs. Within each tab add the "Web Page" Widget and provide the URLs you gathered above.

-Cognos810

Offline MFGF

  • Never knowingly correct
  • Super Moderator
  • Statesman
  • ******
  • Join Date: Jul 2005
  • Posts: 10,977
  • Forum Citizenship: +652/-10
  • Cognos Software Muppet
Hello Sameena,
There is no "direct" way of achieving what you want. BUT, you can use the "Web Page" widget available in the Toolbox section of the workspace and display your pre-created workspaces.
Example:
Create Workspace SUB-A with 3 tabs(Bottom)
Create Worksapce SUB-B with 2 tabs (Bottom)
Get the URL for each workspace after clicking on "Share Workspace" menu item. Make sure if you have unchecked "Content Pane" from each.

Create a Master workspace and add two tabs. Within each tab add the "Web Page" Widget and provide the URLs you gathered above.

-Cognos810

Nice technique! Thanks for sharing :)
MF.
Meep!

Offline samiar784@gmail.com

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Nov 2012
  • Posts: 22
  • Forum Citizenship: +0/-0
Hi Cognos 810,
   Copying the url using share the workspace did the trick...Thanks a lot..

Regards
Sameena

Offline catechacha

  • Associate
  • **
  • Join Date: Oct 2017
  • Posts: 2
  • Forum Citizenship: +0/-0
It's also possible to disable right click on the workspace shared in the HTML viewer? We want to make the workspace as our home page, but we don't want users to change it

Thanks

Sorry for my english  :D

 



       
Twittear