Author Topic: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9  (Read 1267 times)

Offline CognosPaul

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Jan 2009
  • Posts: 1,633
  • Forum Citizenship: +250/-1
    • Paul's Cognos Blog
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #15 on: 15 Feb 2018 10:38:19 pm »
Last try.

I've updated the code to use bootstrap v4, but that requires poppover.js (which you can download here) be placed under webcontents/bi/pat/

The previous version of bootstrap kept popping up an error because it was trying to update the popover after it was destroyed. This version handles it more gracefully.
« Last Edit: 15 Feb 2018 11:27:04 pm by CognosPaul »

Offline moni

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Feb 2018
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #16 on: 16 Feb 2018 11:17:21 am »
Thanks Paul...Updated script is working and no errors but the only thing is it is disabling the finish button and not able to run the report other than that every thing works great.

Ex: if i select start date/time greater than end date/time then it sets the dynamic date but disabling the ok button to run even if i changed to correct dates.

Thanks
Moni.
« Last Edit: 16 Feb 2018 11:28:26 am by moni »

Offline CognosPaul

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Jan 2009
  • Posts: 1,633
  • Forum Citizenship: +250/-1
    • Paul's Cognos Blog
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #17 on: 16 Feb 2018 10:00:51 pm »
interesting. it looks like having an empty validator will cause datetime prompts to validate to false, while other prompts succeed.

Easy fix, change setValidator(function(){}) to setValidator(function(){return true})

(see attached)

Offline moni

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Feb 2018
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #18 on: 19 Feb 2018 02:24:20 pm »
Hi Paul,

I updated the script with setValidator(function(){return true}) and now when i run the report it shows the prompt page and when i try to select it is executing without doing anything and not giving option to select or change the datetime .

Thanks
Moni.

Offline CognosPaul

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Jan 2009
  • Posts: 1,633
  • Forum Citizenship: +250/-1
    • Paul's Cognos Blog
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #19 on: 20 Feb 2018 09:02:52 pm »
I'm not sure what to say, it is working fine on my laptop. Did you try the version I attached to the post? Also, try clearing your browser cache.
« Last Edit: 20 Feb 2018 10:00:15 pm by CognosPaul »

Offline moni

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Feb 2018
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #20 on: 21 Feb 2018 03:36:57 pm »
Thank you so much Paul!!.I cleared my browser cookies and it is working great.

Thank you,
Moni.
« Last Edit: 21 Feb 2018 03:54:18 pm by moni »

Offline moni

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Feb 2018
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #21 on: 01 Mar 2018 05:17:31 pm »
Hi Paul ,

Had an issue with date/Time prompt custom control -when i set below dates in configuration and hit the finish button but is shows paramdisplayvalue for start and end datetime prompt as Current day.

{
    "fromPrompt": "startDate1",
    "toPrompt": "endDate1",
    "dynStartDate": "moment().subtract(1,'day')",
    "dynEndDate": "moment().add(1,'day')"
}

Thanks
Moni

Offline moni

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Feb 2018
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #22 on: 05 Mar 2018 11:45:18 am »
Hi Paul,

Any idea on above issue? Any help is appreciated .

Thanks
Moni.

Offline CognosPaul

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Jan 2009
  • Posts: 1,633
  • Forum Citizenship: +250/-1
    • Paul's Cognos Blog
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #23 on: 06 Mar 2018 08:47:12 am »
Are the values changing in the prompt? I'm using sessionStorage to determine if the date should be adjusted. After the first run of the page, the script remembers not to update the prompt. This prevents the script from replacing an item the user selects.

I've added better support for time prompts. It now determines the type of prompt, and formats the datetime correctly. This might also fix the problem you're seeing.

Offline moni

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Feb 2018
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #24 on: 06 Mar 2018 02:00:44 pm »
Hi Paul,

When i run the report  i get the prompt page with start date as Mar 5th and end date as March 7th(as per "dynStartDate": "moment().subtract(1,'day')",
    "dynEndDate": "moment().add(1,'day')")......... then i clicked Finish prompt button with out making any change - but It showed March 6th 12:00AM as start date and March 6th as end date too on the report Page using (ParamDisplayValue('')).I updated the script too but the problem still there.

But after running the report - if i made any changes to the prompts then clicked on the finish button - it is working perfectly but if i didn't make any change to the prompts after running the report with default values then it is not working.

One more issue i found was if start date/time was set to Feb 22nd and end date/time was set to March 21st - If i want to change the start date/time to March 20th (I clicked on the calendar of start date/time and changed the month to March then it is saying start date is greater than end date because earlier it is set to Feb 22nd  i.e day 22nd is greater than 21st ....is it normal behavior of the date/time prompt)

Thanks
Moni.
« Last Edit: 06 Mar 2018 03:28:00 pm by moni »

Offline CognosPaul

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Jan 2009
  • Posts: 1,633
  • Forum Citizenship: +250/-1
    • Paul's Cognos Blog
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #25 on: 06 Mar 2018 07:50:39 pm »
Which version are you running? It sounds like a bug that was squashed in the latest release.

Offline moni

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Feb 2018
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Error in Reports with Html Tags Version 11.0.9
« Reply #26 on: 06 Mar 2018 11:21:28 pm »
Hi Paul,

We are using cognos 11.0.8 .I tried both 11.0.6 and 11.0.8 as well.
Is it working on your system and which version?

Thanks
Moni
« Last Edit: 07 Mar 2018 02:11:49 pm by moni »

 


       
Twittear