Author Topic: Column not aggregating correctly, need help please  (Read 121 times)

Offline bz_boy

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Jul 2018
  • Posts: 6
  • Forum Citizenship: +0/-0
Column not aggregating correctly, need help please
« on: 20 Jul 2018 02:00:13 pm »
Hello all. I am having trouble getting a "Revenue" column to aggregate correctly. For this particular column, the value for this particular client should have a revenue of $200. When I run the report, the value for revenue for this client is astronomically high with a revenue of $39,500.

I have tried multiple trial and errors but still can't get it to work correctly. Can someone please offer a suggestion of how I can get this to work correctly? When I run the query in SQL Server the value shows correct, however in Cognos 11 Business Analytics the value is incorrect.


What else could I try?

Thank you in advance

Offline sdf

  • Statesman
  • ******
  • Join Date: Feb 2014
  • Posts: 479
  • Forum Citizenship: +3/-0
Re: Column not aggregating correctly, need help please
« Reply #1 on: 20 Jul 2018 03:36:41 pm »
I am guessing your Revenue item is a calculation. And what you want is to just total all the values of the revenue (total the rows)?

How are you calculating the revenue?
How are you aggregating?

Well you can try some of the basic to check. Select your Revenue column and in the properties look for Solve Order, Change it to 2.

make sure you are using the correct aggregate function and property.
Try to set as calculated then total or automatic.
« Last Edit: 20 Jul 2018 03:51:37 pm by sdf »

 


       
Twittear