Author Topic: api/api-docs web access issues  (Read 188 times)

Offline ITEvilWoman

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Oct 2009
  • Posts: 10
  • Forum Citizenship: +0/-0
api/api-docs web access issues
« on: 14 Jan 2022 09:45:32 am »
Hey all,

I'm currently trying to set up a solution to allow one of our clients to automatically load their branded theme into Cognos. Technically this should be possible with the REST API but I'm having major issues even accessing it on their systems. When I try to connect to http://<cognos_analytics_server>:<port>/api/api-docs on the server (with the right dispatcher and port) it just keeps flagging up SRVE0190E: File not found: /api/api-docs in the log file. I can't find anything that tells me how to potentially rectify this. It's driving me potty. Any help would be appreciated. Thanks  :)

Offline CognosPaul

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Jan 2009
  • Posts: 1,911
  • Forum Citizenship: +268/-1
    • Paul's Cognos Blog
Re: api/api-docs web access issues
« Reply #1 on: 17 Jan 2022 02:49:30 am »
Is the cognos_analytics_server the gateway or dispatcher? I've had a lot of trouble with the api which trying to use it through the gateway instead of directly against a dispatcher.

Offline ITEvilWoman

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Oct 2009
  • Posts: 10
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: api/api-docs web access issues
« Reply #2 on: 17 Jan 2022 04:04:30 am »
Hey CognosPaul. Thanks for the response. 2 environments one set up direct on the dispatcher one is set up through a web server. I've tried both set ups and all the different servers for each. I did have some partial success by changing the address to http://<server>:<port>/bi/api/api-docs/ but although the tab name comes up with Swagger UI it's just a blank screen that's coming back. There is a frustrating lack of documentation on it.

Offline CognosPaul

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Jan 2009
  • Posts: 1,911
  • Forum Citizenship: +268/-1
    • Paul's Cognos Blog
Re: api/api-docs web access issues
« Reply #3 on: 17 Jan 2022 07:00:38 am »
With the blank screen with the correct tab name, can you open the dev toolbar to the network tab?

Once the page loads it should attempt to load swagger.json. Can you see if it's stalling there? What happens if you load http://<server>:<port>/bi/api/api-docs/swagger.json

Offline ITEvilWoman

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Oct 2009
  • Posts: 10
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: api/api-docs web access issues
« Reply #4 on: 19 Jan 2022 03:05:48 am »
sorry for the delayed response. I'm also going 10 rounds with a Transformer cube  ;D That has brought up the swagger json file I can read it and see the options in there.