COGNOiSe.com - The IBM Cognos Community

IBM Cognos Express => IBM Cognos Express => Topic started by: Arcondo on 18 Sep 2009 02:07:28 am

Title: Cognos Express only on x64 machines
Post by: Arcondo on 18 Sep 2009 02:07:28 am
Hello,

Could someone tell me why the only available platform of Cognos Express is in x64? So no way to install VM for testing in x32 machine.

Thanks in advance.

Title: Re: Cognos Express only on x64 machines
Post by: kolonell on 18 Sep 2009 02:53:21 am
Hi Arcondo

Looking at the Supported Environments looks like it's indeed 64bit only. How odd. However you can always create a 64bit VMware image to do you testing as well, 

Note: You  might also want to move this thread to the Cognos Express section on this forum. That is what it is there for ;-)
Title: Re: Cognos Express only on x64 machines
Post by: Arcondo on 18 Sep 2009 04:25:36 am
Hello,

Even when installing VMware workstation on my 32bits machine, it didn't work, telling me that I not able to run x64 VM on 32x host

am I doing something wrong?
Title: Re: Cognos Express only on x64 machines
Post by: kolonell on 18 Sep 2009 04:50:13 am
Ah yes, Ran into that as well... you'll need to enable a BIOS setting to do that : "Virtualization Technology"

Be aware that this is not available for all CPUs / Motherboards...
Title: Re: Cognos Express only on x64 machines
Post by: Arcondo on 18 Sep 2009 04:53:33 am
Thanks for your help
Cheers,
Title: Re: Cognos Express only on x64 machines
Post by: kolonell on 01 Oct 2009 03:37:46 am
Nice to know.. thanks for that
Title: Re: Cognos Express only on x64 machines
Post by: CSI-andy on 01 Oct 2009 09:57:13 am
Parteners attending the pre-launch training have access to a 32-bit version which I have working. It is time limited , and is quite sensitive to other software installed. I've created a clean VM for it with SQL 2005 , Excel 2003 and have it working fine.
The production version is only 64-bit