Author Topic: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report  (Read 6374 times)

Offline Northern_Monkey

  • Senior Member
  • ****
  • Join Date: Sep 2009
  • Posts: 64
  • Forum Citizenship: +0/-0
Any help would gratefully be appreciated…

I have tried a few different version of Cognos Mobile, 10.2.1.1 and 10.2.1.2 and I keep getting the same error.
(Server setup, App Tier, Gateway, Mobile, FM all on one box. Version, 10.2.1 with FP2)

I just cannot get any reports to run on mobile devices when trying it via the APP or the Mobile URL (http://HTTP://Server/ibmcognos/m).

App returns an error saying:
Server Error
Contact your administrator for assistance (code: 1160)


Mobile URL returns an error saying:
http://HTTP://Server
Sorry! The following error occurred while making your request:
Unexpected exception while running handle (code 1160)


The report works fine in using the full URL in Safari. The report is also very basic, no prompts, no html, just a chart!

I can’t for the life of me work out what’s going on!

Online MFGF

  • Never knowingly correct
  • Super Moderator
  • Statesman
  • ******
  • Join Date: Jul 2005
  • Posts: 10,208
  • Forum Citizenship: +620/-10
  • Cognos Software Muppet
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #1 on: 11 Feb 2014 05:54:32 am »
Hi,

Do you get the same error if you use the mobile URL in Safari on your PC and run the report? Knowing that answer will help determine whether it's an issue with Mobile generally or an issue with how your mobile devices are connecting...

MF.
Meep!

Offline Northern_Monkey

  • Senior Member
  • ****
  • Join Date: Sep 2009
  • Posts: 64
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #2 on: 11 Feb 2014 06:12:58 am »
The report runs fine when run from the URL!

Have set the mobile logging to debug levels..

Have the following errors in the log file:

2014-02-11 12:06:25,597 [mob-worker-1] ERROR com.cognos.mobile.server.html.HTMLResourceHandler - parser failure
2014-02-11 12:06:25,597 [mob-worker-1] ERROR com.cognos.mobile.server.runner.RegularReportRunner - failed to compile report - /Public Folders/Incidents by Cause
2014-02-11 12:06:26,066 [mob-worker-2] ERROR com.cognos.mobile.server.html.HTMLResourceHandler - parser failure
2014-02-11 12:06:26,066 [mob-worker-2] ERROR com.cognos.mobile.server.runner.RegularReportRunner - failed to compile report - /Public Folders/Incidents by Cause
2014-02-11 12:06:26,644 [mob-worker-1] ERROR com.cognos.mobile.server.html.HTMLResourceHandler - parser failure
2014-02-11 12:06:26,644 [mob-worker-1] ERROR com.cognos.mobile.server.runnable.RunReportRunnable - failed to run report: /content/folder[@name='Mobile']/report[@name='Incidents by Cause']
2014-02-11 12:06:26,800 [mob-worker-2] ERROR com.cognos.mobile.server.html.HTMLResourceHandler - parser failure
2014-02-11 12:06:26,800 [mob-worker-2] ERROR com.cognos.mobile.server.runnable.RunReportRunnable - failed to run report: /content/folder[@name='Mobile']/report[@name='Incidents by Cause']
2014-02-11 12:06:26,909 [http-9300-11] ERROR com.cognos.mobile.server.bus.MobileController - completed operation 'report' with error:
2014-02-11 12:06:26,925 [http-9300-11] ERROR com.cognos.mobile.server.bus.MobileService - (no message)

etc etc

Any ideas?

Online MFGF

  • Never knowingly correct
  • Super Moderator
  • Statesman
  • ******
  • Join Date: Jul 2005
  • Posts: 10,208
  • Forum Citizenship: +620/-10
  • Cognos Software Muppet
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #3 on: 11 Feb 2014 06:49:06 am »
Hi,

If it works fine using the mobile URL from Safari on your server then it looks like it's a connectivity issue between your server and mobile devices. Is your CAF enabled? You could perhaps see if this is interfering by temporarily disabling CAF and restarting your IBM Cognos service.

Failing that, I'd suggest you log this with IBM support. They will probably ask for your mob.log file from the server, and your iPad app log file.

MF.
Meep!

Offline Northern_Monkey

  • Senior Member
  • ****
  • Join Date: Sep 2009
  • Posts: 64
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #4 on: 11 Feb 2014 10:18:48 am »
CAF enabled or disabled still causes the error.
Think it's time to raise a ticket with IBM!
Thanks

Online MFGF

  • Never knowingly correct
  • Super Moderator
  • Statesman
  • ******
  • Join Date: Jul 2005
  • Posts: 10,208
  • Forum Citizenship: +620/-10
  • Cognos Software Muppet
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #5 on: 11 Feb 2014 11:19:51 am »
Good luck! Let us know how you get on! :)

MF.
Meep!

Offline Northern_Monkey

  • Senior Member
  • ****
  • Join Date: Sep 2009
  • Posts: 64
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #6 on: 14 Feb 2014 01:47:21 am »
Seems the issue lies with the connection to the gateway. IBM are looking in to this as the cutomer site curently uses IHS instead of IIS which has stumped them for ideas!

Offline Grim

  • Honorary Master of IBM Links
  • Statesman
  • ******
  • Join Date: Nov 2011
  • Posts: 688
  • Forum Citizenship: +58/-7
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #7 on: 14 Feb 2014 08:48:22 am »
Seems the issue lies with the connection to the gateway. IBM are looking in to this as the cutomer site curently uses IHS instead of IIS which has stumped them for ideas!
Very weird, shouldn't matter if it's IIS, IHS, or Apache. Are they using CGI, or mod?

Keep us posted on this. I'm very curious to know what the outcome is.
"Honorary Master of IBM Links"- MFGF
Certified IBM C8 & C10 Admin, Gamer, Geek and all around nice guy.
<-Applaud if my rant helped! 8)

Offline Northern_Monkey

  • Senior Member
  • ****
  • Join Date: Sep 2009
  • Posts: 64
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #8 on: 14 Feb 2014 09:04:43 am »
CGI....

Think we have fallen in to the IBM blackhole at present!

Offline whogotdafunk

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Nov 2009
  • Posts: 8
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #9 on: 03 Mar 2014 12:08:25 pm »
We've recently had one of our users run into the same issue here. We are running Cognos 10.2.1. FP1 with CAF disabled.

We had a bunch of other issues during go-live that IBM eventually fixed, but we thought we were done with mobile errors.

In our environment there is only a single gateway and a single dispatcher with mobile service running (2 additional dispatchers, but they don't have mobile service active, because that caused all sorts of other errors). IBM was very adamant that we ensure the mobile app is connecting using the same gateway URL as is used for the internal config of the app-tier, so we've got that covered.

Has anyone resolved this issue? We're also in the process of testing Mobile FP2 for 10.2.1 and we've seen this same error there as well.

Thanks for any insight! Daniel

Offline tmathew81

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Jun 2011
  • Posts: 12
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #10 on: 02 Apr 2014 11:29:07 am »
Same issue happens over here after Mobile FP2 had been applied. IBM has stated that I should try to roll back the FP2 installation and then re-install, but use installation files through Download Director, not the standard http download method.

I haven't done this yet, but am wondering if anyone has come across a resolution for this.

Thanks,
Tom

Offline pavel.gneushev

  • Associate
  • **
  • Join Date: May 2015
  • Posts: 1
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #11 on: 12 May 2015 10:57:44 am »
Hello!

I have same error when I try run report in mobile URL.
I create empty report in Report Studio with only one textbox:"Hello, World!". Next I run it in Web Url - It's OK, but if I run this report in mobile URL I getting error "unexpected exception while running handler (code 1160)"

Can you help me?

Thanks!

Offline shelby435

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Jun 2015
  • Posts: 25
  • Forum Citizenship: +2/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #12 on: 18 Jun 2015 10:36:54 am »
Was there ever any resolution to this?

We had the same issue after we set the mobile logs to debug.

I cant even push the active report to the iPad either.

Offline raghu88

  • Associate
  • **
  • Join Date: Oct 2015
  • Posts: 2
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #13 on: 14 Oct 2015 09:35:27 am »
Hi,

Im getting same error. did you get any solution.

Thanks,
Raghu

Offline Northern_Monkey

  • Senior Member
  • ****
  • Join Date: Sep 2009
  • Posts: 64
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: Server Error Code: 1160 - Mobile App - Running Any Report
« Reply #14 on: 14 Oct 2015 09:39:07 am »
This was never resolved. I ended up forcing the users to use the mobile URL instead of the app.

 


       
Twittear