Author Topic: Bar Chart with an "unknown" number of series  (Read 302 times)

Offline Sunchaser

  • Community Leader
  • *****
  • Join Date: Oct 2007
  • Posts: 192
  • Forum Citizenship: +3/-0
Bar Chart with an "unknown" number of series
« on: 14 Dec 2017 05:22:58 pm »
Hi all,

Everything is more or less in the title.
Let's say I have a report with a page break per town, and on each page a bar chart (for example). For some towns, I have to display 2 series, for some others 4, and some others 6.
Is there a way to do this dynamically, or should I simply put 6 series per default in the bar chart and hide the unnecessary series based on any relevant flag (that I would set-up and use for a variable)?
But if in the future I need 8 series for a town, I'll have to modify my query, add the 2 new series and add a new variable in order to hide then when not necessary, etc..etc..
I don't really see for the moment how it could be done "dynamically", even on database side, but ... I prefer to ask.

Any idea welcome,
Thanks
V.

Offline sdf

  • Statesman
  • ******
  • Join Date: Feb 2014
  • Posts: 342
  • Forum Citizenship: +3/-0
Re: Bar Chart with an "unknown" number of series
« Reply #1 on: 21 Dec 2017 09:54:43 pm »
is the number of series per chart means the number of series with data? so in some graph with just two series does that mean that they only have value for those?

Offline Sunchaser

  • Community Leader
  • *****
  • Join Date: Oct 2007
  • Posts: 192
  • Forum Citizenship: +3/-0
Re: Bar Chart with an "unknown" number of series
« Reply #2 on: 23 Dec 2017 05:42:41 pm »
Hi,

Thanks for your answer.
Yes, if "2 series only" (for example), then it means they can have data only for two series, not more.

V.

Offline Invisi

  • Community Leader
  • *****
  • Join Date: Sep 2016
  • Posts: 233
  • Forum Citizenship: +6/-3
    • Invisi - Vision on Information
Re: Bar Chart with an "unknown" number of series
« Reply #3 on: 03 Jan 2018 07:53:56 am »
I don't really get your issue. If you use the series option in your bar chart and your category has a certain number of relevant values for your grouping value (a specific town in your case), it will only show that many series I think? Are you testing / developing it at the moment? Is this a real issue or hypothetical?
Few can be done on Cognos | RTFM for those who ask basic questions...

 


       
Twittear