Author Topic: "Your Report Is Running" Takes Too Long  (Read 13362 times)

Offline Cognos Apprentice

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Sep 2005
  • Posts: 18
  • Forum Citizenship: +1/-0
"Your Report Is Running" Takes Too Long
« on: 03 Oct 2005 06:54:13 pm »
Hi Everyone--

We have a cascading prompt for Managers and their Sales Associates.  We are noticing that when we select "Reprompt" the system takes 3-6 seconds before the "Your Report Is Running" message appears.  Once it appears the data is usually displayed within 1-2 seconds.  We are noticing this lag in just about every scenario where a prompt  button is pushed.

My question:  Is this lag time normal for ReportNet?  We don't want to assume that we are designing something incorrectly if this is a common thing in ReportNet.

Thanks for your advice!

Aaron

Darek

  • Guest
Re: "Your Report Is Running" Takes Too Long
« Reply #1 on: 03 Oct 2005 09:30:07 pm »
If your prompts are DB driven (non-static, as most cascading prompts are) than I'd say, yes, the lag is normal and DB dependant.

Offline Cognos Apprentice

  • Full Member
  • ***
  • Join Date: Sep 2005
  • Posts: 18
  • Forum Citizenship: +1/-0
Re: "Your Report Is Running" Takes Too Long
« Reply #2 on: 03 Oct 2005 10:59:20 pm »
Hi Darek--

 I expect the time delay for a DB driven prompt but I was hoping that the message "Your Report Is Running" would occur quickly so the user would not be confused.  I initially used the "Auto Postback" but I dont think that most of our users would realize that the screen was going to refresh if it takes 3-5 seconds for the message to appear.  My ideal situation would be for the message to appear immediately.  Does that make sense?

Thanks!

Aaron

Offline ReportNet Addict

  • Global Moderator
  • Statesman
  • *****
  • Join Date: Sep 2005
  • Posts: 957
  • Forum Citizenship: +65/-41
  • Creator of the Impact Suite
    • The Impact Suite
Re: "Your Report Is Running" Takes Too Long
« Reply #3 on: 04 Oct 2005 04:11:47 am »
On which table is your prompt based? On the Primary Key table (Dimension) or on the Foreign key table (fact).

You should base your prompt on the smallest (Dimension / Primary key) table.

e.g.
2 tables: Country and Orders.
In both there's a Country Code column.
In this case you should base your Prompt on the Country table and NOT on the Orders table.

Darek

  • Guest
Re: "Your Report Is Running" Takes Too Long
« Reply #4 on: 04 Oct 2005 11:08:52 am »
Also, how many report processors do you have available? Are they fully utilized?

Offline SG8096

  • Associate
  • **
  • Join Date: Oct 2010
  • Posts: 1
  • Forum Citizenship: +0/-0
Re: "Your Report Is Running" Takes Too Long
« Reply #5 on: 22 Oct 2012 11:46:45 am »
was this issue resolved?? can you please let me know how you made it work

 


       
Twittear