COGNOiSe.com - The IBM Cognos Community

IBM Cognos 10 Platform => Upgrading to Cognos 10 => Topic started by: tome_che on 10 Apr 2017 09:39:47 pm

Title: how to connect ms sql server database use cognos in linux
Post by: tome_che on 10 Apr 2017 09:39:47 pm
Hello everyone:

How to  connect  ms sql server database use  cognos  in linux, when I finish  copy jdbc driver , it report an error like :http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21497810 ,     my  "microsoft sql server ole db" driver can not work ,  is ole db has a dirver in
linux, thank you!
Title: Re: how to connect ms sql server database use cognos in linux
Post by: MFGF on 11 Apr 2017 02:47:27 am
Hello everyone:

How to  connect  ms sql server database use  cognos  in linux, when I finish  copy jdbc driver , it report an error like :http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21497810 ,     my  "microsoft sql server ole db" driver can not work ,  is ole db has a dirver in
linux, thank you!

Hi,

Can you explain how you are trying to connect to SQL Server? You mentioned in your post that you have copied the jdbc driver, but the page you link to for the error shows a message from UDA (Compatible Query Mode) not XQE (Dynamic Query Mode). All JDBC data source connections are Dynamic Query Mode, so it looks to me like you're trying to set up a connection that uses the SQL Server Native Client to connect, rather than JDBC?  Can you detail how you have set up your connection?

MF.
Title: Re: how to connect ms sql server database use cognos in linux
Post by: tome_che on 19 Apr 2017 08:45:03 pm

 I just copy  64  bit ojdbc4.jar to c10_location\webapps\p2pd\Web-Inf\lib directory ,my client is 32 bit ,is that any provlem ? Thank you!
Title: Re: how to connect ms sql server database use cognos in linux
Post by: MFGF on 20 Apr 2017 02:50:29 am
I just copy  64  bit ojdbc4.jar to c10_location\webapps\p2pd\Web-Inf\lib directory ,my client is 32 bit ,is that any provlem ? Thank you!

The important question is how exactly you are trying to configure your data source connection in the Cognos Administration console. Can you detail the steps you took? I suspect you are using the wrong connection type?

MF.